TR | EN
Başkan
Başkan

Türkiye İhracatçılar Meclisi İnovaLİG 2024 Başvuru Duyurusu


12 Haziran 2024

Türkiye İhracatçılar Meclisi İnovaLİG 2024 Başvuru Duyurusu

Türkiye'nin inovasyona dayalı ihracat artışının desteklenmesi, şirketlerde inovasyon bilincinin geliştirilmesi, şirketlerin inovasyon kültürlerini interaktif bir platformda geliştirmesi ve inovasyon yetkinliklerinin kazanılması için yapılan çalışmaların ödüllendirilmesi amacıyla 2014 yılında Türkiye’nin İlk İnovasyon Geliştirme Programı “İnovaLİG” başlatılmıştır. İnovaLİG kapsamında, dünya üzerinde 7.500’den fazla firmanın katılım sağladığı IMP3rove Programı ile Türkiye'deki firmaların inovasyon karneleri çıkarılarak her yılın İnovasyon Şampiyonları belirlenmektedir. 

Firmalar İnovaLİG’e katılarak “İnovasyon Yönetimi Değerlendirmesi” anketini tamamlayıp firmalarını inovasyonun 5 ana kategorisinde değerlendirme ve 350€ değerinde olan yaklaşık 100 sayfalık inovasyon değerlendirme raporunu ücretsiz olarak almaktadır. Bu aşamadan sonra; değerlendirme raporlarına göre firmalar sırasıyla yarı final ve final aşamalarına geçmektedir.

Final aşaması sonucunda KOBİ ve büyük ölçekli firma ayrı ayrı olmak üzere 5 kategoride ilk 3 şirketi inovasyon şampiyonları olarak belirlemektedir. Söz konusu şampiyonlar her yıl Türkiye Innovation Week kapsamında gerçekleştirilen İnovaLİG Şampiyonları Ödül Töreninde ödüllerini almaktadır.

İnovaLİG programına katılım, tüm özel sektör firmaları ve kamu kuruluşlarına açıktır. Özel sektör firmaları ve kamu kuruluşlarına yönelik herhangi bir büyüklük, sektör, vb. katılım kısıtlaması bulunmamaktadır.

Bu sene 9’uncusu gerçekleştirilen İnovaLİG’e www.inovalig.com adresinden başvurulmaktadır.

Türkiye Innovation Week kapsamında gerçekleştirilen ve Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla onurlandırdıkları İnovaLİG 2023 Şampiyonları Ödül Törenine buradan ulaşabilirsiniz.

Son Başvuru Tarihi: 15 Haziran 2024

Detaylı bilgi ve Başvuru İçin 

İnovaLİG 2023 Şampiyonları ödül töreni için.