TR | EN
Başkan
Başkan

KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği ve Model Fabrika Uygulamaları Toplantısı Kayseri OSB’de Gerçekleştirildi


10 Ağustos 2023

KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği ve Model Fabrika Uygulamaları Toplantısı Kayseri OSB’de Gerçekleştirildi

 KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği ve Model Fabrika Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde düzenlendi. Kayseri OSB Merkez Konferans Salonunda gerçekleşen KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği ve Model Fabrika Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısına Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Yibur katıldı.

Toplantıda;  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hakan Erten, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Serkan Ulu, KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Kayseri OSB Bölge Müdürü Abdülmenap Esko, Kayseri Model Fabrika Direktörü Salih Yalçın,  ARKOPA Ahşap A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kılıçer ve KOSGEB KOBİ Uzmanı Aziz Kayalık yer aldı.

Toplantının açılışı konuşmasına yapan Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkan Velimiz Murat Yibur, böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduklarını belirterek, “Sanayimizin yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli üretim yapan bir yapıya kavuşmasını sağlamak, tüm kurum ve kuruluşlar gibi Kayseri OSB olarak bizim de hedeflerimiz arasındadır.” dedi.

Yibur, konuşmasını şöyle sürürdü:

“Şehrimiz sanayisinin dönüşümüne destek verecek yeni projeler hayata geçirilmeyi beklemektedir. Bu hedeflere bakılarak, Kayseri’deki sanayi firmalarının yeni nesil sanayi anlayışına uygun şekilde yapılanması elzemdir. İmalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimizin üretim, yönetim ve organizasyonel yapılarının yalınlaştırılması büyük önem arz etmektedir. Bu öneme yönelik uygulamaya alınan, ‘Yalın Dönüşüm Desteği’nin, Kayseri sanayisinin merkezinde Kayseri OSB’de sanayicilerimize anlatılmasından dolayı ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Yalın Dönüşüm Desteği sayesinde işletmelerimiz, yalın uygulamalar konusundaki mevcut durumlarını tespit edebileceklerdir. İşletmelerimiz, sorun ve ihtiyaçlarını etkin şekilde belirleyebilecek ve yol haritaları oluşturabileceklerdir. Yalın Dönüşüm Destekleri sayesinde bu sürecin daha kısa ve yüksek başarı ile sonuçlanacağına olan inancımız tamdır. Üretimde Dijital Dönüşüm Stratejisi doğrultusunda KOSGEB tarafından yeni projeler hayata geçirilmektedir. ‘Model Fabrika Desteği’ de bu projelerdendir ve şehrimizde kurulu bulunan Model Fabrika bu alanda atılan en önemli adımlardan biri olmuştur. Bu fabrika sayesinde KOBİ’lerimize deneysel öğrenme tekniklerini kullanılarak, yalın üretim ve dijital dönüşüm yetkinliği kazandırılmaktadır. Kayseri Model Fabrika’nın varlığı dijitalleşme yolundaki firmalarımıza yol göstermekte ve güç katmaktadır. Yeni nesil sanayi anlayışı doğrultusunda tüm firmalarımızı Kayseri Model Fabrika’nın imkânlarından daha çok faydalanmaya davet ediyorum. Bu önemli destek dolayısıyla Kayseri iş dünyamız adına, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır başta olmak üzere, Bakanlık ve KOSGEB yetkililerine şükranlarımı sunuyorum.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hakan Erten’in yaptığı açılış konuşmasının ardından toplantının panel bölümüne geçildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Sayın Serkan Ulu tarafından yönetilen ve Kayseri Model Fabrika Direktörü Sayın Salih Yalçın ile Arkopa Ahşap A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mustafa Kılıçer’in katıldığı panel gerçekleştirildi.

KOSGEB KOBİ Uzmanı Aziz Kayalık tarafından “KOSGEB Yalın Dönüşüm Desteği ve KOBİ Bilgi Sistemi”ne ilişkin sunum yapılmasının ardından toplantı soru-cevap bölümü ile sona erdi.