TR | EN
Başkan
Başkan

Kayseri OSB Başkanı Yalçın, 18. Kayseri Tarım Fuarı açılışında konuştu


27 Nisan 2023

Kayseri OSB Başkanı Yalçın, 18. Kayseri Tarım Fuarı açılışında konuştu

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Atlas Fuarcılık tarafından düzenlenen “18. Kayseri Tarım Fuarı ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarı” açılış törenine katıldı.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, MHP Milletvekili Bakir Ersoy, Kayseri Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Murat Yibur, Yönetim Kurulu Üyeleri Zafer Baktır ve Nihat Bozkurt,  ziraat odaları temsilcileri ve davetlilerin katıldığı fuarın açılışında konuşan Başkan Yalçın, “18. Kayseri Tarım Fuarı ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarı”nın hayırlar getirmesini temenni etti.

Başkan Yalçın konuşmasında; “Hepimiz topraktan geldik, toprakla doyuyoruz ve toprağa gideceğiz. Toprakla devamlı bir yakınlık içerisindeyiz. Dolayısı ile toprağın en yakın aktörü de tarımdır. Tarımsal faaliyetler, ülkelerin vazgeçilemez ekonomik faaliyetleri arasında yer almaktadır. Salgın hastalık sonrasında bozulan tedarik zinciri ve ekonomik dengesizlik, özellikle tarımsal ürünlerde aşırı fiyat artışlarına sebep olmuştur. Hemen akabinde Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş da dünya genelinde tarım ürünleri krizine yol açmıştır. Bu yaşananlar göstermektedir ki, tarımsal faaliyetler üzerinde önemle durulması gereken bir konudur.” dedi

Yalçın konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün açılışın yaptığımız Kayseri Tarım Fuarı ve benzeri fuarlar ülkemizin tarım sektöründeki gelişmesine katkı sunmaktadır. Bu tür fuar organizasyonları sayesinde ülkemizin tarım sektöründeki gelişimi gözler önüne serilmektedir. Kayseri OSB yönetimi olarak, bu tür fuarların sayısının artması için elimizden gelen tüm destekleri sağlamaya devam edeceğimizi özellikle ifade etmek istiyorum. 18. Kayseri Tarım Fuarı ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarı’nın katılımcı firmalarımıza, şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Sözlerimi noktalarken, Atlas Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fevzi Atasagun ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Protokolün konuşmalarının ardından “18. Kayseri Tarım Fuarı ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarı”nın resmi açılış gerçekleştirildi.

Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından Kayseri OSB Başkanı Yalçın’a Atlas Fuarcılık Başkanı Fevzi Atasagun tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra fuar protokol tarafından ziyaret edildi. Fuarda; Tarım İl Müdürü Mustafa Şahin tarafından Kayseri’de üretilen Aspir Yağı hediye edildi.

Fuar 27-30 Nisan 2023 tarihleri arasında Kayseri OSB Fuar Merkezi’nde ziyarete açık olacak.