TR | EN
Başkan
Başkan

Kayseri OSB Başkanı Yalçın, 10. Uluslararası Yeni Nesil Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Konferansı’na katıldı


27 Eylül 2023

Kayseri OSB Başkanı Yalçın, 10. Uluslararası Yeni Nesil Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Konferansı’na katıldı

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Yeni Nesil Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Konferansı’na katıldı.

Konferans kapsamında düzenlenen panelde konuşmacı olarak yer alan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri ekonomisinin genel görünümü ve Kayseri OSB’nin faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme yaptı. Kayseri OSB’nin üniversite sanayi işbirliği noktasında yaptığı çalışmalara değinen Başkan Yalçın, OSB Teknik Koleji işbaşı eğitimleri, Kayseri OSB Meslek Yüksekokulu faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Yalçın, panelde yaptığı konuşmasında Kayseri OSB’de Kayseri Üniversitesine bağlı Mühendislik fakültesi kurulacağını ifade ederek, proje oluşturulması için çalışmalara başlandığını kaydetti. Başkan Yalçın ayrıca, üniversite-Sanayi İşbirliğinin teknoloji ve sanayi üretimi bakımından kalkınmanın anahtarı olarak görüldüğüne vurgu yaparak, Kayseri OSB’de yerleşik firmaların bünyesinde faaliyet gösteren 10 AR-GE merkezi ve 2 Tasarım Merkezinin faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkati çekti.

Başkan Yalçın, 10. Uluslararası Yeni Nesil Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Konferansı’nın hazırlanması ve gerçekleştirilmesi sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, elde edilecek sonuçların Kayseri ve Türkiye sanayicisi için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Soru cevap olarak geçen panelin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sn. Oktay Özkan tarafından Başkanımız Yalçın’a plaket takdiminde bulundu. Panel sonrası Başkanımız Mehmet Yalçın, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sn. Oktay Özkan ile Kayseri OSB standını ziyaret etti ve bilgiler aldı.