TR | EN
Başkan
Başkan

Kayseri OSB Başkanı Yalçın ve Yönetimi Kayseri İstihdam Fuarı Açılışına Katıldı


14 Mayıs 2024

Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayelerinde gerçekleşen Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Kayseri OSB Fuar Merkezi’nde törenle açıldı.

Çeşitli sektörlerden 200 firmanın katılımıyla iş arayan ve işverenin buluştuğu fuarın açılışına Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu ve Murat Cahid Cıngı, Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri OSB Başkan Vekili Murat Yibur, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Baktır, Kayseri OSB Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Yusuf Sarıalp ve Bölge Müdürü Abdulmenap Esko, davetliler ve sanayiciler katıldı.

Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açılışında konuşan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, “Global dünyada kurallar hızlı bir şekilde yeniden belirlenmektedir. 8 milyarı aşan dünya nüfusunun ihtiyaçları hızlı bir şekilde artmakta ve gelişmektedir. Değişen ekonomik koşullar nedeniyle bu koşullar karşısında ülke olarak, ekonomi olarak kendimizi değiştirmemiz ve geliştirmemiz kaçınılmazdır. Kayseri’de sanayiciler olarak, iş adamları olarak daha fazla üretmek, daha fazla istihdam yapmak, daha fazla ihracat yapmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bizler yönetim kurulu başkanlığına seçildiğimizde şunu söylemiştik; ‘Kayseri fuarlar şehri olacak’ demiştik. 2022 yılında göreve geldiğimizde bir fuar yaptık. 2023 yılında 4 fuar gerçekleşirdik. 2024 yılında ise 8 fuarın anlaşmasını yaptık. 2025’te inşallah 10 fuar, 2026 yılında 12 fuar yapacağız inşallah. Fuarlar şehirlerin sanayilerin yurt dışına açılan pencereleridir. Kayseri şehrinin sadece Türkiye içinde baktığımızda herkes ticaretin ve sanayinin başkenti olarak bilir. Bizler diyoruz ki; bu yapacağımız fuarlarla dünya artık Kayseri’nin bir sanayi ve ticaret merkezi olduğunu bilecek, öğrenecek. Bu yapılan fuar istihdam adına Kayseri sanayicileri ve işverenleri adına ve iş arayanlar adına büyük bir şans olarak bize fırsatlar sunacak inşallah. Yapılan fuarla işveren aradığı işçi gücüne erişecek ve şehrimizin ekonomisi, üretimi, ihracatı hızla artacak” diye konuştu. 

Başkan Yalçın konuşmasının sonunda Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın açılmasına verdiği desteklerden dolayı Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e teşekkür etti.

Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açılışında konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, “Bu fuar sadece istihdamı artırmak, sadece ihracatı artırmak için değil. Bu şehrin huzuru için çok önemli. Etrafımızdaki insanların iş arıyor olması hem dini hem vicdanı olarak bizi etkilediği gibi huzur açısından da bu şehri etkiliyor. Bu fuarda bir kişiye bile istihdam sağlarsak bu bizim kârımız olur” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açılışı kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Vali Çiçek ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra fuarda yer alan stantları gezerek bilgi aldı.

Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açılışı 14-15 Mayıs tarihlerinde ziyarete açık olacak.