TR | EN
Başkan
Başkan

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın ve Yönetimi KAPEX Fuarı açılışına katıldı


13 Eylül 2023

 Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın ve Yönetimi KAPEX Fuarı açılışına katıldı

 Kayseri OSB Başkanımız Mehmet Yalçın ve yönetimi, Nobel Expo tarafından Kayseri OSB Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Kapex Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarının açılış törenine katıldı.

Fuar açılışına; Kayseri Valisi Sn. Gökmen Çiçek, Kayseri milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, S. Bayar Özsoy, Şaban Çopuroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri OSB Başkan Vekilimiz Murat Yibur, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Zafer Baktır ve Nuri Çetinçağlar, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve sanayiciler katıldı. 

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, açılış töreninde yaptığı konuşmasında Kayseri’nin çelik kapı sektöründe lider konumda bulunduğuna dikkat çekti.

Başkan Yalçın konuşmasında, “Türkiye’nin çelik kapı, çelikten mamul pencere ve aksesuarları ihracatı 2022 yılında yaklaşık 690 milyon dolardır. Yalnızca çelik kapı sektörü ihracatı ise 2022’de 300 milyon dolar civarındadır. Mobilyanın başkenti olarak adlandırılan Kayseri, çelik kapı sektöründe de Türkiye’nin lideri konumunda bulunmaktadır. Bunu nereden mi biliyoruz? Kayseri’de çelik kapı sektöründe faaliyet gösteren firma sayımız yaklaşık 150 civarındadır. 2022’deki 300 milyon dolarlık ihracatın neredeyse tamamı Kayseri firmaları tarafından gerçekleştirilmiştir. Kayseri, Türkiye’deki çelik kapı ihtiyacının yüzde 90’ı gibi büyük bir oranı karşılamaktadır. Dünya çelik kapı pazarında ise Kayseri yüzde 5,5 gibi önemli bir paya sahiptir. Şehrimiz; Türkiye’de satılan her 100 çelik kapıdan 90’ını, dünyada ise her 100 çelik kapıdan 5,5’ini karşılamaktadır. Bu rakamlar Kayseri’nin çelik kapı sektöründe liderliğinin tartışılmaz göstergesidir.” dedi. 

Yalçın konuşmasında, “Fuarlar, şehrimiz ve Türkiye’nin üretimine ve ihracatına güç kazandırmaktadır. Kapex Fuarı, Ortadoğu, Afrika, Avrupa, Güney Amerika ve Asya’daki 36 ülkeden yaklaşık 1000 kadar yabancı ziyaretçiyi firmalarımızla buluşturacaktır. Alım heyetleri ile yapılacak görüşmeler çelik kapı ve diğer yardımcı ekipmanların tanıtımında büyük rol oynayacaktır. Kurulacak yeni iş bağlantılarının sonuçları inşallah şehrimizin ve ülkemizin ihracat rakamlarına yansıyacaktır. Bu sayede üretimimiz ve istihdamımız artacaktır, diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Yalçın konuşmasının sonunda, katkılarından dolayı Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik ve katılımcı firmalara teşekkür etti.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de konuşmasında, “Bugün çok mutlu bir gün. Biz hep beraber, sanayiciler, yerel yöneticiler başta büyüğümüz bakanımız olmak üzere çok büyük bir mücadele verdik. İhracatımızın arttığı günler bizim en mutlu günlerimiz oluyor. Sanayi Odası Başkanımızla, Ticaret Odası başkanımızla görüştüğüm zaman ihracatımız birazcık artmışsa o gün milli maçta kazandığımızda yaşadığımız duyguyu yaşıyoruz. Ama ihracatımızda düşüş olmuşsa gerçekten çok üzülüyoruz. Sanayicilerimiz büyük bir savaş veriyorlar. Sanayicilerimiz ülkeye getirebildikleri katma değer açısından mutlular. Dolayısıyla Kayseri’nin ülkeye sağladığı katma değer gururla her zaman söyleniyor.” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Kapex Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı kurdele kesilmesiyle açıldı. Tören protokolün fuar stantlarını ziyaret etmesinin ardından sona erdi.