TR | EN
Başkan
Başkan

GÜÇLÜ OSB, GÜÇLÜ YÖNETİM - BAŞKAN MEHMET YALÇIN GÜVEN TAZELEDİ


03.04.2026

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 23. Olağan Genel Kurulu, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Dursun Ataş ve Sn. Murat Cahid Cıngı, CHP Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve protokolün katılımlarıyla gerçekleştirildi. Olağan genel kurulda mevcut Başkan Mehmet Yalçın güven tazeledi.

Flamingo Delux Balo salonunda gerçekleşen ve seçimli olarak yapılan genel kurulda, Divan başkanlığına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Memduh Büyükkılıç, divan üyeliklerine ise Kayseri Ticaret Odası Başkanı Sn. Ömer Gülsoy ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Sn. Mehmet Büyüksimitci seçildi.

Genel kurulda konuşan Vali Gökmen Çiçek, "Birlik ve beraberlik içerisinde bir genel kurul gerçekleştiriyoruz. Bütün şehrimizin ekonomi zirvesi neredeyse burada. Bir cuma akşamı herkes Organize Sanayi Bölgesi’nin bu önemli genel kuruluna iştirak ediyor. İştirak ederek de şunu söylüyoruz. Biz şehrimizde hem OSB'lerimize hem şehrimizin ekonomisine sahip çıkıyoruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi baki etsin. Ben 4 yıl önce göreve başlamıştım. Organize Sanayi Bölgesi seçimi de 4 yıl önce olmuştu. Aslında 4 yılın ne kadar hızlı geçtiğini de görmüş olduk. Mevcut OSB yöneticileri bugüne kadar kazasız, belasız bizleri mahcup etmeden sürekli üstüne koyarak genel kurula getirdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın yaptığı konuşmasında, "Yaklaşık 4 yıl önce 24 Haziran 2022 yılında siz kıymetli sanayicilerimizin teveccühleri ile göreve geldiğimizde sizlere karşı verdiğimiz sözlerimiz vardı. Sözlerimiz neydi? Dedik ki ‘asla vitrin başkanı olmayacağız. Her zaman kapılarımız, sanayicilerimize açık olacak. Sanayicimizin derdiyle dertleneceğiz. Her işini, her sıkıntısını çözmek için Allah rızası için koşturacağız' Bizler o zaman Kayseri Organize Sanayi Bölgemizin farklı farklı haberlerle değil sadece ve sadece yatırımlarla, projelerle gündeme gelmesini istedik. İstiyorduk ki Kayseri Organize Sanayi Bölgemizin kendi öz kaynağı olsun. Öz kaynağıyla hiç durmadan yatırım yapsın ve yine göreve geldiğimizde, siz kıymetli sanayicilerimize şunu söylediğimi hiç unutmuyorum. ‘Bizler sizlerin emanetine sahip çıkacağız. Bizler sizlerin hizmetkârı olacağız’ dedik. 4 yıl boyunca kapımızı, gönlümüzü hepinize açtık. Hiç kimseye ‘gelme görüşmeyeceğiz’ demedik. Şahsımın telefonu sanayicilerimizin, sizlerin yüzde 90'ında var. Dedik ki’ 24 saat telefonunuz açık. Ne zaman sıkıntınız olursa bu kardeşiniz o sıkıntı için koşturacaktır’. Elhamdülillah, sözümüzde durduk. Yönetim kurulumuzla birlikte adam gibi çalıştık. Gece gündüz koşturduk. Biz bunu ne için yaptık? Sadece siz kıymetli sanayicilerimizin bir ‘Allah razı olsun’ demesini bekledik. Hem de canı gönülden. Çünkü Çok teşekkür ediyorum. Yarın Mahkeme-i Kübra'ya gittiğimizde, heybelerimizde Allah'ın razı olsunlarla rabbimizin karşısına çıkacağız. Diyeceğiz ki ‘ya rabbi belki size layıkıyla hizmet etmedik, ibadet etmedik. Ama bize tevdi edilen makamda senin rızan için çalıştık, senin rızan için koşturduk. Sen şahitsin ya rabbi’ diyeceğiz" diye konuştu.

Sözlerini sürdüren Yalçın, "Göreve geldiğimizde başkan ve yönetim kurulu olarak istişareye büyük önem verdik. Dedik ki ‘istişare sünnet’. Şunu söyledim, ‘Burası koskoca bir kurum. Bu kurum kişilerin keyfine göre yönetilemez. Bu kurum sanayicinin istek ve taleplerine göre yönetilecek. Asla hiçbir sanayicimizin isteğini, talebini geri çevirmeyeceğiz’. Çoğunuz şahitsiniz. 4 yılımızı projelerle taçlandırdık, bir sürü projeler yaptık. Sizler biraz önceki videodan yaptığımız projeleri, yatırımları izlediniz" dedi.

Yalçın, “4 yıldan sonra tekrardan sizlerin karşısına geldim. Tekrar sizlerden nöbeti devralmak için müsaade istiyoruz. Bizler Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve yönetimi olarak diyoruz ki ‘burası Beytülmal. Buraya el uzatılmaz. El uzatanın eli kırılır, yuvası yıkılır diyoruz’. Asla malınıza, sanayinize zarar getirmedik, getirmeyeceğiz. 2026-2030 döneminde yine aynı konuştuğumuz samimiyetle koşturmaya, sizlerin hizmetkârı olmaya, lafın tabiriyle adam gibi çalışmaya gayret edeceğiz. 2026-2030 yılları için birazdan yapılacak oylamayla inşallah, bu kardeşlerimize teveccüh ederseniz yine aynı samimiyetle, yine aynı muhabbetle devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Divan heyetinin yönetiminde gerçekleşen genel kurulda, mevcut başkan Mehmet Yalçın’ın başkanlığındaki liste tek liste olarak sanayiciler tarafından oylandı.

Yapılan seçim sonrasında Kayseri OSB yönetim kurulu asil ve yedek, denetim kurulu asil ve yedek ile OSBÜK asil ve yedek listeleri şöyle oluştu;

YÖNETİM KURULU ASIL

Mehmet YALÇIN

Nuri ÇETİNÇAĞLAR

Ahmet ÖVÜÇ

Mehmet Yusuf SARIALP

Kadir ÜÇOK

Mustafa ÇANAKÇIOĞLU

Levent BÜYÜKİNCE

YÖNETİM KURULU YEDEK

Şeyhi ERKIYMAZ

Enver KARA

Mehmet PEŞKERSOY

Ahmet ŞİGAN

İsmail ÇINAR

Uğur KEKEÇ

Mustafa DOĞAN

DENETİM ASIL

Mustafa GENGEÇ

Hüseyin BOSTANCI

DENETİM YEDEK

Bülent GÜCÜYETMEZ

Yavuz KÖSEOĞLU

OSBÜK ASIL

Mehmet YALÇIN

Murat EKŞİ

Alaaddin BAKIRDÖĞEN

Mehmet ULUTOPÇU

Emrullah TELLİOĞLU

Mehmet SAKİ

Ümit AKDENİZ

Ömer İNAN

OSBÜK YEDEK

Adem EKİCİ

Dündar ÖZ

Atakan BİLEN

Nuh Mehmet HASÇINAR

Yusuf YANAR

Mehmet Adem CINGILLI

Ahmet AKSU

Ramazan BOSTANCI