TR | EN
Başkan
Başkan

Başkan Yalçın’dan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı.


18 Mayıs 2023

 Başkan Yalçın’dan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını büyük bir heyecan ve coşku ile kutladıklarını belirten Başkan Yalçın’ın mesajı şu şekilde:

“Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'da Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'da başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurdumuza yayılmış, halkımızın azim ve kararlığıyla verilen mücadele sonucunda büyük zafere ulaşılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesinin ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşünen Gazi Mustafa Kemal, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini, her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine vermiştir.

Bugün gösterdiğimiz çabalar, yapılan çalışmalar geleceğimizin teminatı gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamak, onlara daha güçlü, daha müreffeh bir ülke bırakmak içindir. 

Vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği  mücadeleler ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz ve devletimiz gençlerimize emanettir. Bu büyük sorumluluğun bilinciyle çok çalışılmalı, ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olmaya gayret edilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”