TR | EN
Başkan
Başkan

AK Parti Heyeti Kayseri OSB’de düzenlenen istişare toplantısına konuk oldu


5 Mart 2024

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen istişare toplantısına AK Parti Kayseri Milletvekilleri, belediye başkanları ve parti teşkilatı konuk oldu.

Düzenlenen toplantıya; AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahit Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, AK Parti Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, AK Parti Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ve AK Parti Kayseri İl teşkilatından oluşan heyet, Kayseri OSB Başkanımız Mehmet Yalçın ve yönetiminin ev sahipliğinde sanayicilerimizin katılımlarıyla düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

Kayseri OSB’de gerçekleşen toplantıda; Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Murat Yibur,  Kayseri OSB Yönetim Kurulu Üyelerimiz Zafer Baktır ve Nuri Çetinçağlar, Kayseri OSB Denetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Gengeç ve Mehmet Yusuf Sarılap, OSB Bölge Müdürümüz Abdulmenap Esko  eşlik etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, “Dünyada çalkantılı bir dönemin yaşandığı aşikârdır. Yaşanan gelişmeler, Türkiye’yi olduğu gibi Kayseri’mizi de etkilemektedir. Yüksek enflasyon baskısı, çarkların dönmesinde önemli bir engeldir. Bu etkilerin tesiri altında bulunan sanayicilerimiz ihracata dönük üretim yapmakta zorlanmaktadır. Yeni yatırımlara yönelmek için düşük maliyetli kredi bulmakta büyük güçlükler çekilmektedir. Piyasaların dengeli bir ortama kavuşması her kesimden daha çok Kayseri Sanayicisi tarafından beklemektedir.” dedi.

Başkan Yalçın, “Kayseri 2023 yılında 1,6 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirmiştir. Şehrimiz 3,6 milyar dolarlık ihracatı ile ilk 10’u zorlayan bir ildir. Kayseri, dış ticarette yüzde 100’ün üzerinde fazla veren nadir illerden biridir. Kayseri sanayicisi bu gücünü elinde tutmak, daha çok üretmek ve daha çok ihracat yapmak arzusundadır. Sanayiciler olarak beklentimiz, gerek yerelde gerekse merkezi yönetimde sesimizin duyulması, sıkıntılarımızın çözümü yönündedir.” ifadelerini kullandı.

Yalçın, “Hükümetimizin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı sevdasıyla hizmet ettiğine şahit oluyoruz. Sizlerin de yerelde bu şehri en iyi şekilde yönettiğinizi biliyoruz. Projeleri ile göğsümüzü kabartan siz değerli başkanlarımızın başarıları ile gurur duyuyoruz.

Hizmet eden, proje üreten, çalışan ve başaran başkanlarımıza yeniden görev tevdii edileceğine inanıyoruz. Seçmenlerimizin; halkımızın dertleri ile hem hâl olan yöneticilerle yola devam etme yönündeki basiretine de güveniyoruz. Sözlerime son verirken; 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Başkan Yalçın konuşmasının sonunda Teveccühleri ve kıymetli katılımlarından dolayı, AK Parti Kayseri heyetine teşekkür etti.

Toplantıda konuşan Memduh Büyükkılıç Belediye faaliyetlerinden Mehmet Özhaseki den ve Mustafa Elitaş dan , Uyum kültüründen ve belediye hizmetlerinden bahsetti

AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahit Cıngı, Sayın Bayar Özsoy ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da sanayicilere hitap ettiği toplantı verilen yemeğin ardından sona erdi.