TR | EN
Başkan
Başkan

Kayseri OSB Teknik Kampüsü Kurulması İçin Protokole İmzalar Atıldı


22 Nisan 2024

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde hayırsever desteği ile Teknik Kampüs Kurulmasına ilişkin protokol imzalandı. Protokole Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile Hayırsever İş İnsanı Av. Mehmet Altun imza attı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen protokol imza töreninde yapılan konuşmalarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bu memlekete Cenab-ı Hak bolca hayırsever göndermiş. Kayseri’mizde yüzyıllardır devlet-millet el ele geleneği devam ediyor. Tarihte Hunat Hatunlar, Gevher Nesibeler, Nuh Naci Yazganlar, Kadir Has’lar hiç eksik olmadı. Yaptığımız hayırseverler zirvelerinde yüzlerce hayırseverin bu şehre katkıda bulunduğunu gördük” dedi.

Organize Sanayinin ihtiyacı olan Meslek Yüksekokulu ile Mühendislik ve Tasarım Fakültesi’nin binalarının yapım protokolüne imza attıklarını belirten Bakan Özhaseki, “Son dönemde de Allah razı olsun Mehmet Altun ağabeyimiz 20 tane okul, 1 tane büyük cami projesiyle bu  hayır yolunda devam ediyor. Şimdi yaklaşık 34 bin metrekarelik alanda toplamda yaklaşık 55 bin metrekarelik kapalı alanlara sahip Organize Sanayi’nin ihtiyacı olan bölümleri ihtiva eden Meslek Yüksekokulu ile Mühendislik ve Tasarım Fakültesinin yapımı için protokole imza atıyoruz. Osman Ulubaş ağabeyi de zikretmezsek olmaz, o da 15’inci okula imza attı. Allah hayırseverlerimize uzun ömürler versin, bu ömürler içerisinde nice hizmetler yapmayı nasip etsin” diye konuştu.

Vali Gökmen Çiçek ise konuşmasında, “Organize Sanayi Bölgemizde yapılacak olan OSB Meslek Yüksekokulumuzun binası ile Mühendislik ve Tasarım Fakültemizin binasının Mehmet Altun amcamız tarafından yapımı için protokolü imzalayacağız. Mehmet Altun amcamız Sayın Bakanımızın da bize bir emaneti olarak bu ilim müesseseleri ile çok büyük hizmetler, çok büyük eserler kazandırmaktadır” dedi.

Kayseri’ye çok güzel bir eser kazandıracaklarını vurgulayan Hayırsever İş İnsanı Mehmet Altun da konuşmasında şunları söyledi; “Türkiye’nin kurtuluşu teknolojiye dayalı ihracata bağlıdır. 15 bin fabrika var burada. Bunlara istedikleri ihtiyacı karşılayacak insanları yetiştirmemiz çok büyük bir sevaptır. Çünkü sanayimiz mükemmel ama kalifiye eleman yok. Sayın Bakanım sizin bu büyük desteğinizi Cenab-ı Hak kabul eylesin. Bu okullarımızın Kayseri’mize, sonra ülkemize hayırlara vesile olmasını niyaz ederim” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kayseri Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Kayseri Üniversitesi ve Hayırsever İş İnsanı Av. Mehmet Altun arasında hazine taşınmazları karşılığında okul yapılmasına ilişkin protokole imza atıldı.